Тук ще намерите информации за сравняване на цени. Кои страници предлагат тази услуга, колко можете да спестите по този начин и много други полезни хватки.

Търси

Google

Сравняване на цени

Бързото разпространяване на интернет прави електронната търговия все по популярна. Броят на електронните магазини се увеличава ежедневно а с тях и разнообразието на прелдаганите продукти. За крайния потребител е почти невъзможно да се ориентира и сравни всички предлагани оферти.

Обикновенните търсачки не са пригодени за сравняване на цени защото техните резултати не могат да бъдат филтрирани така че да останат само страниците на електронни магазини. Ако потърсите някой продукт по този начин ще намерите стотици хиляди страници с най-различни информации и много малко на търговци продаващи търсения продукт.

Типичните страници за сравняване на цени, предлагат за множество продукти - списъци на търговци които могат да бъдат подредени по различни критерии. Освен цените се използват параметри като време на доставка, такса за доставяне, оценки на потребителите и много други. По този начин потребителя може за броени минути да намери най-изгодния за него продавач.

Търговци

Страниците за сравняване на цени са също така популярни и при търговците. При проучване на немския пазар 20 процента от допитаните търговци вече ползват услугите на такива страници и 80 процента от тях са много доволни от постигнатите резултати.

Дори електронния магазин да не предлага стоките си на най-изгодната цена той може да спечели клиенти с бързи доставки, допълнителни услуги или с високи оценки на купувачите.

Проучване

По-надолу ще ви представя няколко страници за сравняване на цени от австрия. При моето проучване на австрийския пазар през 2004 година използвах кошница от следните четири продукта:

  • Notebook - Acer Aspire 1362LC
  • DVD Player - Panasonic DVD-S47EG-S
  • Digitalkamera - Sony DSC-T3
  • Handy - Nokia 3510i

При всички проучени страници имаше потенциал за спестяване от страна на клиентите. Този потенциал при водещите страници надхвърляше 450 евро.

Австрия

Ето и страниците за сравняване на цени от австрия:

Evendi

Preissuchmaschine

Geizhals

Idealo

Superpreise

Preisauskunft

Smartefox

Günstiger

Preisvergleich

Контакт

Ако ви заинтересувах но не можете да се оправите на посочените страници просто ми пишете за кой продукт ви интересуват цените и аз ще се поогледам вместо вас.

Copyright © 2000 - 2005 by badinski.com